Leipää jokaiseen makuun

Pölyttyykö sinulla leipäkone keittiön alakaapissa, tai kellarikomerossa. Kaivappa se esiin ja anna sille uusi mahdollisuus näyttää hyödyllisyytensä. Tässä joitan ohjeita, jotka käyvät jokaiseen leipäkoneeseen. Kaikki reseptit voi tehdä myös ilman leipäkonetta, kaksinkertaista vaan hiivan määrä.

Porkkana ranskanleipä

Tarveaineet leipään:
3,5 dl vettä
2 dl porkkanaraastetta
1 rkl öljyä
8 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1,5 tl kuivahiivaa

Ohje:
1 Lisää kaikki ainekset ohjeen järjestyksessä koneeseen.
2 Valitse perusohjelma ja paisto keskitumma paisto
Uuni
1 Lisää vesi, suola, öljy ja porkkanaraaste ja sekoita keskenään.
2 Lisää jauhot ja vaivaa taikinaksi
3 Anna kohota ja leivo leiväksi ja paista 225 noin 20 minuuttia

Valkosipulileipä

Tarveaineet leipään:
4 dl vettä
0,5 dl öljyä
10 dl vehnäjauhoja
1 dl vehnälesettä tai puurohiutaleita
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
3-4 valkosipulinkynttä
1,5 tl kuivahiivaa

Ohje:
1 Laita ainekset ohjeen mukaisessa järjestyksessä koneeseen.
2 Valitse perusohjelma ja paisto keskipaisto, tai tumma
Uuni
1 Lisää vesi, suola, öljy ja valkosipuli ja sekoita keskenään.
2 Lisää jauhot ja vaivaa taikinaksi
3 Anna kohota ja leivo leiväksi ja paista 225 noin 20 minuuttia

Leseleipä

Tarveaiineet leipään:
3,5 dl vettä
2 dl kaura tai vehnäleseitä
1 rkl öljyä
7 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1,5 tl kuivahiivaa

Ohje:
1 Lisää ainekset ohjeen antamassa järjestyksessä
2 Normaali ohjelma ja paisto tummapaisto
Uuni
1 Lisää vesi, suola, öljy ja valkosipuli ja sekoita keskenään.
2 Lisää jauhot ja vaivaa taikinaksi
3 Anna kohota ja leivo leiväksi ja paista 225 noin 20 minuuttia

Perusleipä ohje:
Tällä ohjeella voit leipoa oman mieleisesi leivän.

Tarveaineet leipään:
3,5 dl vettä
1 rkl öljyä
8 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1,5 tl kuivahiivaa

Ohje:
1 Lisää ainekset ohjeen mukaisessa järjestyksessä
2 Normaali ohjelma ja keskitumma tai tumma paisto
3 Jos laitat leipään märkiä aineksia lisää hieman lisää vehnäjauhoja, tai jos lisäät esimerkiksi hiutaleita, vähennä vehnäjauhojen määrää. Mausteet, siemenet, oliivit, tai aurinkokuivattu tomaatti ei vaikuta vehnäjauhon määrään.

Ruisleipä

Tarveaineet leipää:
4,5 dl vettä
6 dl Myllärin ruisleipäainesta
2 dl vehnäjauhoja
15 g tuorehiivaa tai 1/3 pussia kuivahiivaa
1 rkl siirappia ( ei välttämätöntä)

Ohje:
1 Lisää ainekset ohjeen mukaisessa järjestyksessä, Jos leipäkoneessasi ei suositella ruisleivän valmistamista, niin älä valmista silloin tätä leipää koneella.
2 Perusohjelma ja tumma paisto

Uuni:
ruisleipäainepussin kyljessä löytyy ohje, kuinka valmistat aineksista herkullisia ruispaloja.