Olen kuka haluat

Tiedot

Ensi-ilta: 6.9.2019
Genre: draama, romantiikka
Ikäraja: 12 (sisältää seksiä)
Kesto: 1 t 42 min
Levittäjä: Oy Cinema Mondo Ltd
Ohjaaja: Safy Nebbou
Pääosissa: Juliette Binoche, Nicole Garcia, François Civil

Synopsis:
“Kerran jo eronneella Clairella on uusi rakastaja Ludo. Kun mies päättää lopettaa suhteen, Claire luo toisen facebook-profiilin, jonka kautta hän pääsee vakoilemaan tämän touhuja. Yllättäen Ludon ystävä Alex ottaa yhteyttä ja ihastuu mystiseen Claraan. Ja Claire, feikkiprofiilinsa vankina, rakastuu päätä pahkaa Alexiin. Vaikka heidän yhteiselonsa tapahtuu virtuaalimaailmassa, ovat tunteet aitoja ja pikkuhiljaa valheiden ja totuuden välinen verkko alkaa tiivistyä…”

Pääosassa oleva Claire isuu terapeutin luona ja kertoo tarinaansa. Leffa on osittain sekava, koska katsoja ei välttämättä pysy perässä, onko kyseessä nykyhetki, Clairen kuvitelma vai jokin muu “kuvaus”. Elokuvan loppupuolella juonenkäänteet tiivistyvät, mutta toisaalta nykyisyyden ja menneen raja alkaa häilyä. Ihmissuhdesotkut, valheet ja petokset lisääntyvät ja alkaa paljastua. Claire huomaan tarinan edetessä, kuinka vaarallista on leikkiä niin omilla, kuin toisen tunteilla. Joskus niistä voi seurata haavoja jotka eivät koskaan parannu.

Toteutukseltaan elokuva on perinteinen ranskalainen elokuva, jossa dialogia on paljon ja elokuvan juonta ja tapahtumia kuljetetaan suhteellisen verkkaiseen tahtiin. Elokuvan perimmäinen idea on kuitenkin puhutteleva ja pureutuu moniin tämän ajan ilmiöihin, kuten siihen, voiko netin kautta löytyneeseen ihmissuhteeseen aina täysin luottaa? Onko ihminen, jota et ole koskaan livenä nähnyt, juuri sitä mitä hän kertoo olevansa? Tai entä jos rakastut ihmiseen, joka ei olekaan se, miksi hän itseään väittää? Tuntieden ottaessa vallan, miten voisit paljastaa toiselle, että et olekaan se joksi itsesi kuvasit? Että et olekaan nuori, kaunis ja menevä, vaan ihan jotain muuta.

Elokuva nostaa esiin tärkeän seikan elokuvan kuvaamasta ihmissuhdetyypistä: Kuvittele, että olet parisuhteessa sellaisen ihmisen kanssa, joka rakastaa jotain täysin kuvitteellista hahmoa, jonka hän on luonut päässään. Kuinka lihaa ja verta oleva ihminen voi kilpailla tällaisen mielikuvitushahmon kanssa?

Olen kuka haluat on pitkästyttävän verkkaisesti etenevä elokuva ja vaikka siinä onkin paljon mielenkiintoisia juonenkäänteitä, leffan toteutus on pitkäveteinen ja elokuva tuntuu paljon pidemmältä, kuin todellisuudessa on. Ranskalaisten elokuvien ystävä viihtyy salissa varmasti.