Pienen budjetin merimiespihvi

MErimiespihvi on monille tuttu ruoka. Alkuperäinen merimiespihvi tehdään naudan paistista, mutta tässä pinemmän pudjetin versio ruoasta

Tarveaineet 4-6 annokseen:

600 g naudan jauhelihaa
Mausteeksi mustapippuri ja sinappia
1 rkl voita
1 rkl rypsiöljyä
2 tl suolaa
10 kpl mustapippuria
1 pullo olutta
2 kpl sipulia
1 kg perunoita
5 dl vettä
1 Liemikuutio

Ohje:
1 laita jauheliha ja mausteet kulhoon ja vaivaa taikina tasaiseksi massaksi.
2 Tee jauhelihasta pieniä pihveä ja paista väri pintaan öljyvoi seoksessa.
3 Pese perunat ja kuori sipuli. Viipaloi ne uhuiksi siivuiksi.
4 Kasaa pihvejä, sipulia ja perunoita vuokaan kerroksittain. Päälimmäiseksi kerrokseksi perunaa. Ripauta väleihin suolaa ja muutama kokonainen mustapippuri
5 Valimista lihaliemi ja lisää se oluen kanssa vuokaan.
6 Paista uunissa 175 astetta 30 min. Jonka jälkeen laita vuoan päälle foliokansi.
7 Hauduta vuokaa uunissa vielä 30-45 min.

Tarjoiluehdotus:
Tarjoa merimiespihvi etikkapunajuurien kanssa

Voit tehdä merimiespihvin myös haudutuspadassa. Kypsennä pataa low asetuksella 10h tai high noin 6 h