Väinönkatu Fest vihkii uudistuneen Väinönkadun käyttöön keskustassa

Väinönkadun avajaisia vietetään 6.9. klo 14 – 17 Jyväskylän keskustassa. Tapahtuman aikana luvassa muun muassa musiikkia, muotia ja trendejä. Tilaisuuden avaa kaupunginjohtaja Timo Koivisto. Musiikkia yleisölle tarjoilevat Kipinät -kuoro, Pint O’ T’he Times -trio sekä Dj Soul Valpio. Avajaisten aikana kannattaa piipahtaa myös Väinönkadun varrella sijaitsevissa ravintoloissa ja liikkeissä, jotka ovat mukana avajaisissa.

Väinönkadulla uusi ilme ja kunnossa olevat katurakenteet

Väinönkadun kaksivuotinen saneeraus valmistui aikataulun mukaisesti tänä kesänä. Haastetta saneeraukseen toivat niin urakan suuruusluokka ja liikenne kuin kadun alta urakan aikana löytyneet vanhat rakenteet, jotka eivät aiemmin olleet tiedossa. Saneerauksen myötä kadun viihtyisyys ja sen käytettävyys myös talvisin paranivat. Uuden katukiveyksen ja -lämmityksen myötä katu pysyy sulana lumesta. Lisäksi maanalaisten rakenteiden uusimisessa onnistuttiin ilman pitkiä käyttökatkoksia.

Teksti: Jyväskylän Kaupunki uutiset