Jyväskyläläinen Kalle Rovanperä on nuorin rallin maailmanmestari

Kalle Rovanperä on kaikkien aikojen nuorin rallin maailmanmestari, kun otetaan huomioon kaikki rallin MM-sarjan luokat. Rovanperä varmisti sunnuntaina MM-sarjassa WRC 2 Pro -luokan mestaruuden Walesin MM-rallin voitollaan. Suurimmat uhkaajat Gus Greensmith ja Mads Östberg. Molemmat törmäsivät ongelmiin jo rallin avauspäivinä, joten Rovanperälle riitti Walesissa päästä vain turvallisesti maaliin.

Tiistaina 19 vuotta täyttänyt Rovanperä on hallinnut tehdastiimeille suunniteltua sarjaa. WRC 2 Pro -luokan pistejärjestelmässä lasketaan kahdeksan parasta kisaa mukaan, eivätkä Greensmith tai Östberg voi enää kauden kahden viimeisessä kisassa enää yltää Rovanperän pisteisiin. Skodan suomalaiskuskin ja kartturi Jonne Halttusen kahdeksan parhaan kisan saldo on nyt viisi voittoa, kaksi kakkossijaa ja yksi kolmossija. Walesissa Rovanperä ajoi suhteellisen puhtaan kisan. Ainoa tahra tuli perjantain iltapäivälenkillä, kun Rovanperä koki rengasrikon.
Teksti YLE urheilu