Kännykkäsovellus avuksi hätätilanteissa

Yle uutisoi, että Jyväskylän lukioissa ja ammattikouluissa ollaan ottamassa käyttöön älypuhelinsovellus, jolla opiskelijoita ja henkilökuntaa voi varoittaa esimerkiksi vaaratilanteista. Hälytyssovelluksen avulla oppilaitos voi viestiä kohdennetusti tietyllä alueella oleville ihmisille. Sovellus on kaksisuuntainen eli vastaanottajat voivat kertoa tilanteestaan vastaamalla viestiin.

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia järjestää toisen asteen koulutusta Jyväskylän ohella Jämsässä sekä Laukaan Lievestuoreella. Gradiassa opiskelee noin 23 000 nuorta ja aikuista. Gradian turvallisuuspäällikkö Erkki Mäntymaa kertoo, että sijaintitietoihin perustuvan Secapp-sovelluksen avulla sinne, missä sitä tarvitaan.

Osaa opiskelijoista epäilyttää paikkatietoihin perustuvan sovelluksen lataaminen. Mäntymaan mukaan tiedot eivät jää pitkäksi aikaa sovellukseen. – Sijaintitietoa käytetään vain hätätilanteissa 2 tunnin ajan. Sovelluksella ei seurata opiskelijoita tai henkilökuntaa.
Sovellus ei myöskään korvaa muita viestintäjärjestelmiä. Useimmissa Gradian rakennuksissa on edelleen kuulutusjärjestelmä, lisäksi viestitään Wilman ja verkkosivujen kautta.