Kaupunkipyörien hankinta tyssäsi

Kuvan pyörät eivät liity uutiseen

Jyväskylän kaupunki keskeyttää kaupunkipyörien hankinnan. Kaupunki sai ainoastaan yhden tarjouksen ja se ylitti laaditun budjetin roimasti. Tarkoitus oli hankkia kolmesataa pyörää kolmellekymmenelle pyöräasemalle. Hintaa hakinnalle oli varattu 1,5 miljoonaa euroa.

Ainakaan ensi vuonna ei Jyväskylässä kaupunkipyöriä vielä nähdä. Kaupunki arvio, aloitetaanko kaupunkipyörien hankita myöhemmässä vaiheessa. Kaupunkipyörien hankinta on kirjattu pyöräilynedistämisohjelmaan. Tältä osin ohjelma ei toteudu Jyväskylässä.

Kaupunkipyörät ovat yleistyneet Suomessa ja maailmalla kiihtyvällä tahdilla. Suomessa kaupunkipyörillä pääset ajamaan Helsingissä, Espoossa, Hämeenlinnassa, Joensuussa (vuonna 2020), Kotkassa, Kouvolassa, Oulussa, Porissa, Raahessa, Tampereella, Turussa ja Kuopiossa.