Kinkku sipulipiirakka

Suolaiset piirakat on hyviä ja helppoja tarjottavia illanistujaisiin. Ruokaisa kinkkupiirakka sopii myös ihan pääruoaksikin.

Tarveaineet piirakkaan:

Pohja:
1 pkt piirakkataikina.
Tai
100 g voita
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 rkl vettä

Täyte:
300 g Kinkkusuikaleita
2 isoa sipulia
1 rkl voita
1 rkl sokeria
3 kpl kananmunia
1 prk kermaviiliä
mausteeksi
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
100 g Juustoraastetta

Ohje:
1 Nypi kuivat aineet ja rasva muruiksi.
2 Lisää joukkoon vesi ja sekoita taikina kunnolla.
3 Nosta taikina jääkaappiin lepäämään noin 30 minuutiksi.
4 Voitele pyöreä uunin kestävä vuoka kevyesti ja levitä taikina tasaisesti myös reunoille. Jos käytät valmistaikinaa jätä kohdat 1-3 pois.
4 Pilko sipulit suikaleiksi ja paista ne voissa pannulla. Anna hetki jäähtyä ja lisää joukkoon kinkkusuikaleet ja juustoraaste.
5 Vatkaa kananmuna mausteet ja kermaviili hyvin.
6 Kaada kinkku, juusto, sipuliseos vuokaan ja levitä tasaisesti täyte vuokaan.
7 Kaada munakermaviiliseos päälle ja paista 200 asteessa noin 45 minuuttia

Tarjoiluehdotus:
Tarjoile piirakka lämpimänä esimerkiksi perunasalaatin kanssa.