Kuusi ehdotusta Matti Nykäsen muistomerkiksi

Jyväskylän kaupunki on saanut kuusi ehdotusta Matti Nykäsen muistomerkistä. Ehdotuksen jättäneet taiteilijat ovat Jussi HeikkiläKaarina KaikkonenPekka KauhanenStefan LindforsKimmo Schroderus ja Maaria Wirkkala.

Muistomerkkityöryhmän puheenjohtajan Meri Lumelan mukaan ehdotukset piti alunperin jättää syyskuuhun mennessä.
– Taiteilijat ilmoittivat jo kesällä, että aikataulu on liian tiukka. Kaupunki päätti sen vuoksi jatkaa ehdotusten jättämistä kuukaudella, Lumela kertoo. Jyväskylän kaupungin tarkoituksena on järjestää yleisöäänestys hyväksytyistä luonnoksista. Äänestyksessä ihmiset voivat ottaa kantaa, mikä teos kuvastaisi ja kunnioittaisi parhaiten Matti Nykäsen uraa. Näillä näkymin äänestys voisi toteutua marraskuussa.

Hanke etenee suunnitelman mukaisesti. Sitä, mihin luonnokset tulevat nähtäväksi, ei ole vielä päätetty. Myös muistomerkin lopullisen sijoituspaikan päättää kaupunginvaltuusto ensi vuoden alussa.

Muistomerkkihankkeen kustannukset ovat noin 100 000 euroa. Kaupunki on hakenut hankkeeseen opetus- ja kulttuuriministeriön avustusta. Tämän vuoden Valon kaupunki -tapahtumassa julkaistiin Laajavuoressa olevan Matti Nykäsen nimeä kantavan hyppyrimäen pysyvä valaistus.