Nyt on aika hakea unohtunut pyörä pois keskustasta

Jyväskylän kaupunki aloittaa keskusta-alueen pyöräparkkien syyssiivoukset. Kaupungin pyöräparkit sijaitsevat kävelykeskustassa Kauppakadulla, Kilpisenkadulla, Yliopistonkadulla, Vapaudenkadulla, Harjukadulla ja Lyseonkadulla. Lisäksi kaupunki raivaa hylättyjä pyöriä pois myös Kirkkopuistosta, Matkakeskukselta, vanhalta rautatieasemalta, Asema-aukiolta ja Lutakon satamakahvilan luota.

Siivoukset etenevät niin, että pyöräparkit kuvataan keskiviikkona 23.10. Seuraavana keskiviikkona eli 30.10. hylätyiksi epäiltyihin pyöriin kiinnitetään uhkaavista poistotoimista kertovat laput. Tämän jälkeen pyörän omistajalla on viikko aikaa siirtää pyörä parkista kotivarastoon. Keskiviikkona 6.11. hylkypyörät kerätään ja ne toimitetaan välivarastoitaviksi Sovatek-säätiön tiloihin Sorastajantie 4:ään.

Pyöräparkit eivät ole pyörävarastoja, muistuttaa Jyväskylän kaupunki. Toisin sanoen ne ovat tarkoitettu vain lyhyaikaiseen pysäköintiin. Aiempien vuosien siivousoperaatioissa keskustan pyöräparkeista on kerätty pois kymmeniä hylkypyöriä, joita ei ole aikoihin liikutettu. Siivouksen avulla saadaan tehtyä tilaa pyöräparkkeja aktiivisesti käyttävien kaupunkilaisten pyörille. Samalla esimerkiksi ilkivaltaisesti rikotut pyörät saadaan siivottua pois kaupunkia rumentamasta ja pyöräparkkien käyttöä hankaloittamasta.

Mikäli oman, käytössä olevan fillarin huomaa kadonneen siivousoperaation aikoihin, sitä voi tiedustella 11.11. alkaen Sovatekiltä (Sorastajantie 4, p.014 333 7066, avoinna ma-pe klo 8.00-15.30).