Pesto-lohi ja röstiperunat

Tällä reseptillä kohti viikonloppua.

Tarveaineet neljään annokseen:

noin 1 kg pala lohifilettä
1 prk sitruunaista pestoa
suolaa
mustapippuria

Ohje:
1 Pyyhi lohi kuivaksi talouspaperilla ja palottele lohi neljään yhtä suureen palaan.
2 Laita palojen pintaan suolaa ja hiven mustapippuria.
3 Paista pannulla öljy-voiseoksessa tai uunissa 175 asteessa noin 30 min.
3.1 Jos paistat kalan pannulla, laita lohipalat nahkapuoli alaspäin pannulle. Paista paloja niin kauan, että liha on vaalentunut yli puoleen väliin kalapalaa. Käännä kala ja ota väri pintaan. Käännä kala uudelle ja lisää kalan pinnalle pesto ja anna hautua vielä hetki.
3.2 Jos paistat lohet uunissa, laita palat uunivuokaan. Sivele päälle pesto ja laita uuniin.

Tarjoiluehdotus:
Tarjoile pesto-lohi röstiperunoiden ja salaatin kanssa.

Röstiperunat:
6 isohkoa perunaa
mausteeksi suolaa ja valkopippuria
voita paistamiseen

Ohje:
1 Pese ja kuori perunat.
2 Raasta ne ohueksi raasteeksi.
3 Purista perunaraasteesta liika neste pois ja sekoita joukkoon mausteet.
4 Kuumenna pannu kuumaksi. Tee perunaraasteesta pieniä tiiviitä pallukoita. Paras pannu paistamiseen on lettupanu, mutta tavallisellakin pannulla onnistuu ihan hyvin.
5 Painele pallukat pannulla littanoiksi ja paista molemmin puolin kypsiksi.