Pinaattiletut

Perinteiset pinaattiletut maisuvat myös niille, joille pinaattikeitto ei uppoa. Oletko koskaan syönyt pinaattilettuja seinäjokelaiseen tapaan? Tässä ohje myös siihen.

Tarveaineet 4 annokseen:

1 pkt pakastepinaattia
3 kananmunaa
5 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl sulatettua voita tai margariinia
0,5 tl suolaa

Ohje:
1 Sulata pinaatti kulhossa.
2 Lisää joukkoon loput aineet ja sekoita atsaiseksi.
3 Anna turvota noin 30 minuuttia.
4 Paista letut paistinpannulla, jolloin taikinasta tulee noin 8 isoa lettua, tai lettupannulla, jolloin lettuja tulee reilu 20 kappaletta.

Tarjoiluehdotus:
Tarjoile letut salaatin ja puolukkahillon kanssa.

Pinaattiletut seinäjokelaiseen tapaan
Letut tehdään yllä olevan ohjeen mukaan. Letut tarjoillaan jauhelihakastikeen kanssa.

Tarveaineet kastikkeeseen:
400 g jauhelihaa
2 sipulia
3 rkl vehnäjauhoa
1 ripaus grillimaustetta
7 dl vettä
1 rlk ketsuppia
Mausteeksi mustapippuria, grillimaustetta ja suolaa tarvittaessa.

Ohje:
1 Kuori ja pilko sipulit.
2 Paista jauheliha ja sipuli pannulla.
3 Kun jauheliha on paistunut, lisää pannulle jauhot.
4 Pyörittele jauhoja niin, että ne sekoittuvat tasaisesti jauheliha-sipuliesokseen.
5 Anna jauhojen ruskistua hieman kokoajan sekoittaen.
6 Lisää vesi pieninä lorauksina voimakkaasti sekoittaen, ettei tule paakkuja.
7 Anna kastikkeen hautua 10-15 minuuttia.

Tarjoiluehdotus:
Tarjoile pinaattiletut jauhelihakastikkeen ja kaali-porkkanaraasteen kanssa.