Poliisi varoittaa ovelasta huijauksesta mm. Tori.fi-ostoissa

Huijarit ovat keksineet nyt ovelan kikan, millä huijata Tori.fi:ssä ja vastaavissa osto- ja myyntipaikoissa. Ostaja tekaisee verkkopankkien harjoitussivulla täysin pankin virallisen tiliotteen näköisen tositteen ja esittää sitä maksutositteena myyjälle. Jos myyjä ei ole tarkkana ja luottaa tähän tositteeseen, hän jää rahatta, mutta menettää myymänsä tuotteen tai tavaran.

Muun muassa S-Pankin ja Ålandsbankkenin sivuilla on tehty näitä huijaustarkoitukseen tehtyjä tiliotteita. Tarkkasilmäinen huomaa kyllä helposti, että kyse on huijauksesta. “Tiliotteessa” on kyllä ihan vakuuttaviakin nimiä esimerkiksi maksun lähettäjänä (kuten Kela yms.), mutta yksityishenkilöiden niminä “tiliotteesta” on käytetty mielikuvituksettomasti esim. Matti tai Maija Meikäläinen.

Myyjän kannattaa luovuttaa myymänsä asia ostajalle vasta siinä vaiheessa, kun käteinen raha on kädessä tai maksusuoritus näkyy omalla pankkitilillä. Jos epäilet huijausta, ilmoita siitä poliisille. Tuotetta ei ole pakko luovuttaa kenellekään, ennen kuin sovittu maksu on todennetusti suoritettu.