Pupuhutaan avattiin interaktiivinen toimintapuisto

30.10. 2019 avattiin Pupuhuhdan vanhan perhepuiston paikalle interaktiivinen toimintapuisto. Avajaisista tulikin iso yleisötapahtuma, sillä paikalle saapu arviolta noin pari sataa vierasta. Kaupunki ja Huhtasuon asukasyhdistys tarjosivat avajaisvieraille makkaraa, mehua, kahvia ja pienemmälle väelle pientä makeaa suuhunpantavaa.

Palloiluseinään voi potkia tarkkuutta…

Uudet interaktiiviset laitteet kiinnostivat lapsia. Etenkin poikia kiinnosti palloiluseinä, josta voi valita erilaisia aktiviteettejä. Seinään voi potkia ainakin tarkkuutta sekä mitata potkun voimaa.

…tai testata potkun voimaa.
Helmi Penttinen tanssikaaren
alla. Vihreästä napista painamalla
voi vaihtaa laitteen kielen tai leikin.

Pienempiä lapsia ja sekä tyttöjä kiinnosti enemmän tanssikaari, jossa valittavana oli erilaisia tanssillisia ja liikunnallisia “piirileikkejä”. Kaaren alla voi ottaa tanssikisan ja leikkiä monsteri- tai hiiviskelyleikkiä jne.

Sekä tanssikaari, että palloseinä puhuvat valitusta kielestä riippuen joko suomea tai englantia. Kielen voi vaihtaa painamalla nappia 3 sekuntia, lyhyempi painallus vaihtaa pelin tai leikin. Ne antavat peli- ja leikkiohjeet sekä kannustavat leikkijöitä. Pelin tai leikin aikana laitteet soittavat musiikkia. Lähitalojen asukkaiden ei tarvitse huolestua meluhaitoista, sillä laitteet sulkeutuvat automaattisesti klo 21.00 ja lähtevät päälle taas seuravana aamuna.

Tanssikaaren ympärillä kävi kuhina.
Sani Penttinen tanssikaaren alla.