Totuus palomiesten palkasta on karu

MTV Uutiset kertoi tänään, että kansalaiset arvioivat palomiesten palkan reilusti yläkanttiin. Palomiehen ammatti on yksi Suomen arvostetuimmista. Palkkauksessa se ei näy, sillä palomiehet tekevät vaativaa työtään vain alle kahden tuhannen euron peruspalkalla. Päälle tulevat lisät, mutta hintana on vapaa-ajan menetys ja yövalvomiset.

Palomiesten palkka puhututtaa.

Esimerkiksi Helsingissä palomieheltä vaaditaan myös ensihoidon tutkinto.
– Puhutaan kavereista, joilla on kaksi ammattitutkintoa, joten heidän käytettävyytensä on pelastuslaitokselle kaksinkertainen, sanoo Suomen palomiesliiton SPAL:in edunvalvontajohtaja Pasi Jaakkola Maikkarille.

SPAL teetti pelastuslaitokseen liittyvistä asioista kansalaisille hiljattain kyselyn, joka paljastaa yleisen harhaluulon palomiesten palkoista. Palomiesten palkaksi uskottiin noin kolme tuhatta euroa. Totuus on toinen, peruspalkka jää alle kahden tuhannen euron.

Helsingin palomiesten Helsinki Firefighters -Facebooksivulla on mielipidekysely siitä, vastaako palomies-ensihoitajan 1976 €:n peruspalkka palomiehen työn vaatimuksia. Kysely on kaikille avoin.