Valon kaupunki keräsi ennätysyleisön

Viime viikonlopulla järjestetty Jyväskylän Valon kaupunki -tapahtuma keräsi ennätysyleisön. Kolmipäiväiseen tapahtumaan osallistui kaikkiaan yli 130 000 kävijää. Suosituimpia paikkoja olivat Kirkkopuisto, Lutakko ja Tourujoki. Myös Kankaalla olleita valoteoksia kävi katsomassa kymmeniä tuhansia kävijöitä.

Yhtenä suosittuna tapahtumapaikkana oli myös Jyväskylän kaupunginkirkko. Kirkko oli valaistu upeasti ja perjantaina kirkossa esiintyi myös stand up -koomikko Mikko Vaismaa. Seurakunnan tapauhtumat keräsivät 14 600 kävijää. Jyväskylän yliopiston Tutkijoiden yö keräsi 14 500 kävijää.

Perinteisesti Jyväskylän paikallisliikenne tarjosi ilmaiset bussikyydit tapahtuman aikana klo 18-24 välisenä aikana. Linja-autot olivat kovassa käytössä, koska 18 tunnin aikana tehtiin yli 40 000 bussimatkaa.

Huhtasuo.fi kiersi Valon kaupunki -tapahtumassa. Tässä 2019 tapahtuman kuvasatoa.

Liekehtivä Tourujoki
Nykäsen mäki valoloistossa
Fragmented appearances Tourujoessa
Imled lamps -teos Alban rannassa
Dioptrice Mattilanniemessä
Enchanted park taikapuisto
Tourujoen Kinakujan silta
Balloomi Aren aukiolla