Äänestä suosikkisi Matti Nykäsen muistomerkiksi

Jyväskylä päättää Nykäsen muistomerkistä näillä näkymin alkuvuodesta. Yleisöäänestys on jo käynnissä, uutisoi Yle.

Yle kirjoittaa uutisessaan, että Jyväskylän kaupunki pyysi kesällä kuudelta taiteilijalta luonnoksen mestarimäkihyppääjä Matti Nykäsen muistomerkiksi. Budjetti muistomerkille on sata tuhatta euroa. Tilauksen mukaan muistomerkin tulee ilmentää ja kunnioittaa Nykäsen uraa ja saavutuksia urheilijana.

Luonnoksen jättivät Jussi Heikkilä, Kaarina Kaikkonen, Pekka Kauhanen, Stefan Lindfors, Kimmo Schroderus ja Maaria Wirkkala. Esitykset on jätetty nimimerkeillä, ja taiteilijat ja teokset yhdistetään vasta kun toteutettava teos on valittu, uutisessa kerrotaan.

Taideteoksen luonnoksista järjestetään yleisöäänestys 1.-21.11.2019 – lopullisen valinnan taideteoksesta tekee Jyväskylän kaupunginvaltuusto helmikuussa 2020, kerrotaan Jyväskylän kaupungin sivuilla.

Luonnokset ovat www-sivujen lisäksi esillä myös kaikille avoimessa Jyväskylän Sydän 24 -tapahtumassa Jyväskylän kaupunginteatterissa vuorokauden ympäri 20.11. klo 9 – 21.11. klo 9, kerrotaan kaupungin sivuilla.

Äänestyslomake löytyy täältä.