Isäinpäivän pihvit

Pihvi on ruokaisa, juhlava ja herkullinen pääruoka isäinpäiväksi.

Tarveaineet 4 pihviin:

500 g naudan sisäfilettä
suolaa ja mustapippuria
öljyä ja voita paistamiseen

Maustevoi
100 g voita
tuoretta persiljaa
2 valkosipulinkynttä
mustapupuria rouhittuna

Ohje:
1 Leikkaa file neljään yhtä suureen palaan.
2 Taputtele ja painele lihaa hieman, mutta älä käytä lihanuijaa.
3 Paista kuumalla pannulla voi-öljyseoksessa, kunnes pihvin pinnalle alkaa muodostua nestepilkkuja. Käännä ja paista toiselta puolelta noin 2 minuuttia.
4 Mausta pihvit vasta paistetulta puolelta, niin suola ei ime nesteitä pihvistä.
5 Kun pihvit on paistettu, kääri ne folioon vetäytymään hetkeksi. Jos haluat pihvisi täysin kypsiksi, kypsennä pihvejä hetki uunissä folioon käärittynä.

Maustevoi:
1 Hienonna persilja ja murskaa valkosipuli.
2 Lisää mausteet ja voi astiaan ja sekoita kaikki keskenään tasaiseksi massaksi.
3 Laita seos leivinpaperin tai tuorekelmun päälle ja muotoile siitä tasainen, paksuhko tanko.
4 Laita tanko jääkaappiin jähmettymään.
5 Leikkaa tangosta noin sormen vahvuinen siivu maustevoita jokaisen pihvin päälle juuri ennen tarjoilua.

Tarjoiluehdotus:
Pihvin kanssa sopii mainiosti esimerkiksi lohkoperunat. Jos haluat keventää annosta, tajoa pihvi runsaan salaatin kera.