Kaupunki valmistautuu postilakkoon

Jyväskylän kaupunginkin kirjeposti hidastuu Postin lakon myötä merkittävästi tai jopa pysähtyy kokonaan. Kaupunki viivästyttää tämän vuoksi laskujen lähettämistä asiakkaille. Viivästyttämisellä pyritään varmistamaan laskujen saapuminen asiakkaille niin, että laskuille jää normaali maksuaika. Viivästykset vaikuttavat myös sähköisesti saapuviin laskuihin sekä laskuihin, joilla on vakioeräpäivä.

Jos asiakas odottaa kaupungilta kiireellistä postia, hänen kannattaa soittaa tai lähettää sähköpostia suoraan kyseiseen palveluun, kerrotaan Jyväskylän kaupungin tiedotteessa. Myös jutun lopusta löytyvät keskeiset yhteystiedot eri palveluiden osalta.

Ammattiliitto PAU on ilmoittanut, että lakko ei vaikuta esimerkiksi ruoka-, elintarvike-, ruokakassi-, lääke-, sairaala- ja muihin vastaaviin paikallisiin ja valtakunnallisiin terveyteen ja turvallisuuteen liittyviin lähetyksiin. PAU ilmoittaa myös, että hoitotarvikkeet terveyspalveluihin ja asiakkaille toimitetaan.

Mikäli asiakkaan tulee saada omaan terveydentilaansa liittyvä kiireellinen lausunto tai esimerkiksi omaisen tai läheisen kuolintodistus kaupungin palveluista, hänen tulee olla yhteydessä siihen yksikköön, josta lausuntoa on pyydetty (esimerkiksi oma terveysasema tai asumispalveluyksikkö). Kiireellisissä asioissa asiakas ohjataan noutamaan lausunto hoitavasta yksiköstä.

Yhteydenotot kaupungin palveluihin:
– Päätökset ja muutoksenhaku: Jyväskylän kaupungin kirjaamo, kirjaamo@jyvaskyla.fi, p. 014 266 0888
– Kaupunkirakennepalvelut: Palvelupiste Hannikainen, palvelupistehannikainen@jyvaskyla.fi, asuinympäristön palvelut p. 014 266 5025 ja rakentamisen palvelut p. 014 266 0108
– Sosiaali- ja terveyspalvelut: asianomainen yksikkö
– Varhaiskasvatuksen palveluohjaus: varhaiskasvatus.palveluohjaus@jyvaskyla.fi p. 014 266 3100
– Perusopetuksen palveluohjaus: perusopetus.palveluohjaus@jyvaskyla.fi, p. 014 266 0180
– Kaupungin laskujen maksuaikatiedustelut: Monetra Keski-Suomi, p. 014 4452240 (klo 12-15.30)
– Kaupungin puhelinvaihde p. 014 266 0000