Pitsaperjantai

Tänään on pitsaperjantai. Pitsan voi tehdä myös kevyempänä kasvispitsana.

Tarveaineet yhteen isoon pyöreään pitsaan:

2,5 dl vettä
20 g hiivaa
1 rkl öljyä
ripaus suolaa
6 dl pitsajauhoja

Kastike:
1 pieni prk tomaattipyreetä
0,5 prk tomaattimurskaa
1-2 valkosipulinkynttä
0,5 tl vastarouhittua pippuria

Täytteet:
1 punasipuli
4 aurinkokuivattua tomaattia
viipaloituja oliiveja
150 g herkkusieniä
1 paprika
2 tl oreganoa
juustoraastetta

Ohje:
Taikina:
1 Sekoita suola, öljy ja hiiva kädenlämpöiseen veteen.
2 Lisää jauhot pienissä erissä ja vaivaa taikina hyvin.
3 Nostata taikinaa noin 30 min.
4 Kauli taikina ohueksi pitsapohjaksi esim. leivinpaperin päällä.
Kastike:
1 Lirauta vähän öljyä pannulle ja laita tomaattipyree kuumentumaan öljyyn.
2 Lisää tomaattimurska, valkosipuli ja pippuri.
3 Anna kiehahtaa ja jäähdytä kastike.
Pitsan kokoaminen:
1 Viipaloi ja suikaloi kasvikset ja sienet oman makusi mukaan.
2 Levitä pohjan päälle kastike ja kastikkeen päälle reilu kerros juustoraastetta.
3 Levitä kasvikset juuston päälle.
4 Paista 250 asteessa noin 10 minuuttia.
5 Lisää valmiin pitsan päälle oreganoa.

Tarjoiluehdotus:
Tarjoile pitsa esimerkiksi rucolasalaatin kanssa.