Porkkanakakku

Isäinpäivälounaan jälkiruoaksi sopii täyteläinen porkkanakakku.

Tarveaineet kakkuun:

Pohja:
2 ½ dl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
½ tl suolaa
¾ tl kanelia
4 dl porkkanaa raastettuna
1 dl öljyä
2 kananmunaa

Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
¾ dl Tomusokeria
¼ tl Vaniljasokeria
1 dl Rouhittua mantelia tai saksanpähkinää

Ohje:
Pohja:
1 Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi
2 Sekoita kuivat aineet kulhossa.
3 Sekoita öljy ja porkkanaraaste joukkoon.
4 Vatkaa kananmunat yksitellen joukkoon voimakkaattasi sekoittaen.
5 Vatkaa taikinaa viimeisen kananmuna jälkeen vielä pari minuuttia.
6 Kaada taikina 20×30 cm leivipaperilla vuorattuun vuokaan.
7 Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.
8 Jäähdytä kakku.
Kuorrute:
1 Vatkaa Tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri keskenään tasaiseksi massaksi.
2 Levitä kuorrute tasaiseksi kerrokseksi jäähtyneen kakun päälle.
3 Levitä pähkinärouhe tasaisesti kuorrutteen pinnalle.
4 Anna kakun tekeytyä jääkaapissa yön yli ennen tarjoamista.

Tarjoiluehdotus:
Voit pursottaa kermaa kakkupalan reunoille ja näin saada annoksesta vielä juhlavamman näköisen.