Uusien peltipoliisien vaikutus päinvastainen, kuin oletettiin

Viime kesänä otettiin valtateillä 4 ja 6 käyttöön uudentyyppiset nopeusvalvontakamerat. Näiden jäljittävien peltipoliisien uumoiltiin nostavan ylinopeussakkojen määrää, mutta toisin kävi. Asiasta uutisoi muun muassa Ilta-Sanomat.

Kun viime vuonna rikesakkoja määrättiin 310 000 kappaletta, niin lokakuun loppuun mennessä niitä on postitettu autoilijoille vain 236 000 kappaletta. Numeroiden valossa on todennäköistä, että edeltäneiden vuosien sakkomäärään ei ylletä tänä vuonna millään, Ilta-Sanomat kirjoittaa.

Tämä on ensimmäinen kerta viiteen vuoteen, kun ylinopeussakkojen nousujohteinen käyrä kääntyy laskusuuntaan.
– Rikesakot ovat vähentyneet tänä vuonna noin 25 000:lla. Näyttää siltä, että sakkojen määrä kääntyy selvään laskuun koko vuonna, poliisitarkastaja Heikki Ihalainen Poliisihallituksesta vahvistaa IS:lle.

Uuden sukupolven kamerat pystyvät seuraamaan useita autoja yhtä aikaa jopa 150 metrin päästä eikä äkkijarrutukset auta. Tällä hetkellä uusia peltipoliiseja on vain 4-tiellä Vaajakoski-Lusi välillä ja 6-tiellä Koskenkylä-Kouvola välillä.

Valvonnan piirissä olevan tien yhteenlaskettu pituus on noin 160 kilometriä. Vanhojen tolppien kameratiheys on 0,04 kameraa valvottua kilometriä kohti. Uusissa tolpista lähes jokaisessa on kamera, joten niiden todellinen valvontatihys on kymmenkertainen vanhan valvonnan piirissä olevaan verrattuna. Kaikkiaan uusia tolppia on tarkoitus hankkia 150 kappaletta vuoteen 2023 mennessä, kirjoittaa Ilta-Sanomat.