Hapanimeläpossua joulukinkusta

Joulu on juhlittu, jouluruokaa on vielä jäljellä, mutta mieli tekee jo jotain muuta, kuin jouluruokaa. Tähteeksi jääneestä joulukinkusta voi tehdä hapanimeläpossua.

Tarveaineet 4 annokseen:
noin 500 g joulukinkkua
2 paprikaa
2 punasipulia
2 purkkia ananaspaloja
öljyä
Kastike:
2 rkl soijakastiketta
2 rkl viinietikkaa
2 dl ananasmehua ja vettä
1/2 kpl kanaliemikuutiota
2 rkl ketsuppia
2 rkl sokeria
1 rkl Maizena-suurustetta
suolaa
mustapippuria

Ohje:
1 Suikaloi kinkku, paprikat ja sipulit.
2 Paista kinkkusuikaleet rapeiksi pannulla.
3 Lisää sipulit ja paprikat ja kuullota niitä hetki.
4 Kaada ananasmehu astiaan ja lisää joukkoon vettä niin, että nestettä on kaikkiaan 2 dl.
5 Lisää ananakset, ananasmehu ja liemikuutio sekaan.
6 Lisää ketsuppi, etikka, soija ja sokeri pannulle.
7 Sekoita suuruste (tilkka kylmää vettä + Maizena) kupissa tai lasissa ja suurusta kastike.
8 Anna hautua noin viisi minuuttia.

Tarjoiluehdotus:
Tarjoile hapanimeläpossu riisin tai nuudelin kanssa. Ripottele leikattua persiljaa annoksen päälle.