Itsenäisyyspäivän menu

Ruokakorivertailun itsenäisyyspäivän menun reseptit.

Karjalanpaisti:
1 kg karjalanpaistilihaa
2 sipulia
4 porkkanaa
1 tl suolaa
10 kokonaista maustepippuria
vettä

Ohje:
1 Lohko sipulit ja pilko porkkanat suuhun sopiviksi paloiksi.
2 Laita lihaa, sipulia ja porkkanaa kerroksittain pataan.
3 Lisää jokaiseen kerrokseen hiven suolaa ja muutama pippuri.
4 Lisää pataan vettä sen verran, että lihat juuri ja juuri peittyvät.
5 Paista paistia ensin 250 asteessa ilman kantta, kunnes pinta alkaa ruskistua.
5 Laita padan päälle kansi ja hauduta 150 asteessa pari tuntia.
6 Voit tehdä karjalanpaistin myös haudutuspadassa. Silloin ohje on muuten sama, mutta hauduta pataa low-lämmöllä 8 tuntia.

Tarjoiluehdotus:
Tarjoile karjalanpaisti kuoriperunamuusin ja herneiden kanssa.

Kuoripeunamuusi:
1 kg perunoita
2 tl suolaa
vettä
kunnon nokare voita
liraus kermaa

Ohje:
1 Pese ja pilko perunat pienehköiksi kuutioiksi kuorineen.
2 Keitä peruna suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.
3 Ota keitinvesi talteen ja soseuta perunat joko perunasurvimella tai sähkövatkaimella.
4 Lisää joukkoon keitinvettä niin, että saat soseesta tasaisempaa.
5 Lisää joukkoon reilu nokare voita ja liraus kermaa.
6 Tarkasta maku ja lisää suolaa, jos tarvitsee.

Mustikkajuustokakku:
Pohja:
200 g Digestive-keksejä
100 g voita

Täyte:
2,5 dl vatkautuvaa vaniljakastiketta
200 g valkosuklaata
1 rss maustamatonta tuorejuustoa
100 g mustikoita
5 liivatelehteä

Pinnalle:
100 g mustikoita
1 dl vettä
2 liivatetta

Ohje:
Pohja:
1 Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla.
2 Sulata voi ja murskaa keksi voisulan joukkoon.
3 Sekoita tasaiseksi ja levitä vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.
4 Anna pohjan jähmettyä hetken aikaa jääkaapissa.

Täyte:
1 Laita liivate likoamaan.
2 Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto.
3 Sulata valkosuklaa ja sekoita se nostellen massan sekaan.
4 Lisää joukkoon sulaneet mustikat ja sekoita varovasti.
5 Purista liivatteista vesi pois ja sulata ne tilkassa kuumaa vettä tai sitruunamehua.
6 Lisää neste massaan ohuena nauhana hyvin sekoittaen.
7 Kaada massa pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa tovi.

Pintakiille:
1 Laita liivatteet likoamaan.
2 Kiehauta mustikat ja vesi.
3 Purista liivatteista vesi pois ja lisää mustikoiden joukkoon.
4 Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja kaada mustikat kakun päälle.
5 Anna hyytyä yön yli ja tarjoile.