Joulupuuro uunissa

Uuniriisipuuro on oiva vaihtoehto perinteiselle riisipuurolle jouluaamun ruoaksi.

Tarveaineet 4-6 annokseen:
1,5 l täysmaitoa
3 dl puuroriisiä
1 tl suolaa

Ohje:
1 Laita kaikki ainekset voideltuun uunivuokaan.
2 Kypsennä 150-175 asteisessa uunissa noin 1,5-2 tuntia.
3 Sekoita puuroa ensimmäisen tunnin aikana 3-4 kertaa.

Tarjoiluehdotus:
Tarjoa puuro sokerin ja kanelin tai sekahedelmäsopan kanssa.

Sekahedelmäsoppa:
1 pkk kuivattuja sekahedelmiä
8 dl vettä
2 dl marja- tai omenamehua
0,5 dl sokeria
1 kanelitanko
Suuruste:
1 dl vettä
3 rkl perunajauhoja
Ohje:
1 Laita vesi ja sekahedelmät kattilaan ja anna hedelmien liota noin tunti.
2 Lisää mehu, sokeri ja kanelitanko ja keitä miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia.
3 Sekoita perunajauho kylmään veteen ja kaada se kattilaan ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen.
4 Jos haluet, että hedelmät säilyvät kokonaisina, nostele ne reikäkauhalla pois ja suurusta pelkkä liemi. Lisää suurustettuun liemeen hedelmät takaisin.
5 Ripottele päälle sokeria, ettei kiisselin pinnalle synny kuorta. Anna jäähtyä ja tarjoile riisipuuron kanssa tai sellaisenaan jälkiruokana.