Joulutortut neljällä eri tavalla

Joulutorttu on klassinen joululuisen kahvipöydän herkku. Tässä neljä eri tapaa perinteiselle joulutortulle. Kaikissa ohjeissa käytetään valmista lehtitaikinaa.

Perinteinen tähtitorttu:
1 pkt lehtitaikinalevyjä
luumumarmeladia
1 kananmuna
tomusokeria

Ohje:
1 Sulata taikinalevyt irrallaan toisistan.
2 Katkaise levyt keskeltä ja tee jokaiseen kulmaan viilto.
3 Käännä joka toinen kulma keskelle ja painele keskustaan kiinni.
4 Laita keskelle reilu teelusikallinen luumumarmeladia.
5 Voitele munalla.*)
6 Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia.
7 Jäähdytä ja koristele tomusokerilla.
*) Jos haluat tortuista lehtevämpiä, jätä voitelu munalla pois.

Kaneli-omena torttu:
1 pkt lehtitaikinalevyjä
Kaneli-omenamarmeladia
kananmuna
tomusokeria

Ohje:
Torttujen valmistaminen ja paistaminen tapahtuu samalla tavalla, kuin perinteisen luumutortun.

Vihreä kuula -torttu:
1 pkt lehtitaikinalevyjä
1 rasia Vihreitä kuulia tai Vihreä kuula -marmeladia
1 kananmuna
tomusokeria

Ohje:
1 Tortun tekeminen on täyttämistä lukuun ottamatta sama, kuin luumutortussa.
2 Puolita Vihreät kuulat tai käytä Vihreä kuula -marmeladia.
3 Laita Vihreä kuula tasainen puoli ylöspäin tortun keskelle. Jos käytät marmeladia, laita sitä reilu teelusikallinen tortun keskelle.
3 Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia.
4 Jäähdytä ja koristele tomusokerilla.

Piparkakkutorttu:
1 pkt lehtitaikinalevyjä
500 g piparkakkutaikinaa
kaneli-omena- tai aprikoosimarmeladia
tomusokeria

Ohje:
1 Sulata molemmat taikinat.
2 Puolita lehtitaikinalevyt.
3 Kauli piparitaikina suhteellisen ohueksi ja leikkaa siitä samankokoisia paloja lehtitaikinaneliötä apuna käyttäen.
4 Laita levyt päällekkäin ja tee viillot perusohjeen mukaan.
5 Taita joka toinen kulma keskelle ja painele vähän.
6 Laita keskelle reilu teelusikallinen marmeladia.
7 Paista 200 asteessa 12-15 minuuttia.
8 Jäähdytä ja koristele tomusokerilla.