Kansainväliset lennot maakunnasta ovat riski matkanjärjestäjille

Kansainväliset lennot Tikkakosken lentokentältä ovat vähentyneet kuluneen vuoden aikana merkittävästi. Marraskuun loppuun mennessä kansainvälisten lentojen matkustajia oli vain 9527. Edellisvuonna samaan aikaan matkustajamäärä oli yli neljänneksen isompi, uutisoi Yle.

Matkustajamäärän vähenemisen selittää lähes kokonaan matkatoimistojen järjestämien tilaus- eli charterlentojen määrän väheneminen. Tikkakosken lentoaseman päällikön Mika Järvisen mukaan charterlentoja oli tänä vuonna 11 vähemmän kuin edellisvuonna. Se tarkoittaa noin kahdentuhannen matkustajan lovea matkustajamäärissä.

Monet matkanjärjestäjät katsovat maakuntalähtöjen olevan selkeä riski. Helsinki on sen verran kaukana, että periaatteessa maakuntalähtö houkuttaa matkanjärjestäjää, mutta toisaalta se on kuitenkin hyvien kulkuyhteyksien päässä, joka taas tekee maakuntalähdöstä riskin. Tästä syystä moni matkatoimisto pitää riskittömämpänä myydä Helsinkiä lähtöpaikkana.