Mitä tehdä jouluruoista arjen tullen

Joulu alkaa olla kohta ohi ja monilla on joulun ruokia vielä jäljellä. Jos joulun herkut eivät enää maistu, niin niistä saa tehtyä vaikka mitä erilaisia ruokia. Näin vältetään ruokahävikkiä ja onhan ruoan pois heittäminen, kuin heittäisi rahaa roskiin.

Porkkanalaatikkoa voi käyttää sosekeiton pohjana, tai niistä voi tehdä sämpylöitä, blinejä tai rieskoja.

Lanttulaatikosta voi tehdä perunan kanssa lanttuperunasosekeittoa.

Sienisalaatista voi hyvin valmistaa pastakastikkeen pohjan, suolaisten lettujen täytteeksi joulukinkkusuikaleiden kanssa.

Graavilohesta saa todella hyvän lohipastan. Suikaloidaan lohi, lisätään kerma ja keitetään hieman kansaan. Mausteeksi vain mustapippuria ja joululta jääneitä juustoja.

Sillin voit käyttää kiusaukseen. Perunasipulisekoitusta ja silliä kerroksittain ja päälle kermaa. 175 astetta noin tunti.

Kinkusta saa tehtyä vaikka mitä. Perinteisinhän on hernekeitto ja pyttipannu. Muita kinkun käyttökohteita on pasta, pitsan täytteenä, kinkkupiirakka, kastike sienien kanssa. Jos sinulle jäi myös rosollia voi tehdä kinkkurosollipaistosta. Kuutio suurin piirtein samanverran kinkkua, kuin mitä rosollia on jäljellä. Kaada vuokaan ja tee gratinointikastike. 1 rasia tuorejuustoa, 1-2 prk ruokakermaa ja reilusti joululta jääneitä juustoja. Lämmitä kerma ja sulata tuorejuusto ja juustoraaste joukkoon. kaada se kinkkurosolliseoksen päälle ja lisää juustoraastetta pinnalle. Paista 175 noin 20 minuuttia.

Viime jouluna tein edellisen jouluruoka tuunaksen ja niiden reseptit löydät täältä