Mitä vuoden vaihteen juhlapöytään?

Uusi vuosi kolkutelee jo ihan ovella. Mitä tarjottavaa laitetaan juhlapöytään? Tässä muutamia vinkkejä.

Yksi perinteisemmistä on nakit ja perunasalaatti. Itse tehty perunasalaatti on jotain ihan muuta, kuin kaupan salaatit. Tässä perunasalaatin resepti uuden vuoden pöytään. Jos haluat kuitenkin päästä helpolla, voit ostaa perunasalaatin valmiina. Teimme sokkotestin, jossa laitoimme kauppojen perunasalaatit paremmuusjärjestykseen. Perunasalaatin makutestin löydät täältä.

Tortilloista on tullut yksi suosituimmista ruoista uuden vuoden pöydässä. Tortillat on helppo valmistaa ja syödä, tarvitset vain kasviksia, tortillalettuja ja liha-, kala- tai kasvistäytettä. Tortillat toimivat myös sikäli hyvänä uuden vuoden syötävänä, että niihin voi upottaa joululta tähteeksi jäänyttä kinkkua, savu- tai graavikalaa.

Suikaloi kinkku ohuiksi suikaleiksi ja paista pannulla rapeaksi. Savukalan voi paloitella käsin ja laittaa tarjolle kylmän täytteenä tai tehdä siitä lämpimän täytteen valkoisten papujen, makena maissin ja tuorejuuston kanssa. Lämpöinen täytte valmistuu näin: Laita pannulle pavut, maissit ja tuorejuusto. Kun juustoa alkaa sulaa, lisää paloiteltu savu- tai graavikala. Jos kastike on liian paksua, lirauta joukkoon vähän ruokakermaa.

Yksi vaihtoehto illan juhlapöytään on tarjota pikkusuolaista. Dipattavat vihannekset, lihapullat ja nugetit sopivat tähän oikein hyvin. Dippilautaseen löydät ohjeen täältä. Dippilautasen kanssa sopivat perunalastut, juustonaksut ym. suolaiset ja miksei makeatkin naposteltavat.