Poliisilla laaja laittoman kaupan tutkinta

Sisä-Suomen poliisilaitoksen alueella Tampereella ja Jyväskylässä tutkitaan parhaillaan satoja, Silkkitenä ja Valhallana tunnetulla, salatussa verkossa toimineella kauppapaikalla tehtyjä lainvastaisten tuotteiden ostoja ja myyntejä, kertoo Sisä-Suomen poliisi tiedotteessaan.

Pääosin epäillyt rikokset ovat perusmuotoisia huumausainerikoksia, mutta joukossa on sekä törkeitä tekomuotoja että käyttörikostasoisiksi luokiteltavia epäiltyjä tekoja. Poliisi tutkii kerrallaan kymmeniä tapauksia, mutta uusia, kun tietomassaa saadaan analysoitua, tiedotteessa sanotaan. Epäiltyjä rikoksia tutkimaan on määrätty lukuisia poliiseja, jotka on jouduttu irroittamaan tehtävään eri yksiköistä.

Poliisi sanoo tiedotteessaan, että laajan huumausaine- ja muun laittoman kaupan paljastuminen ei ole tullut poliisille yllätyksenä. Tälläkin hetkellä Sisä-Suomen poliisin alueella tarjotaan myytäväksi vielä toiminnassa olevilla myyntialustoilla useita satoja huumausaineannoksia päivittäin. Poliisin hallussa onkin tarkkaa tietoa osto- ja myyntitapahtumista ja poliisi tulee käyttämään esitutkinnassa kaikkia lain sallimia työkaluja, joita “työkalupakista” löytyy.

Tiedotteessa mainitaan, että silkkitiellä kauppaa tehneiden on mahdollista olla itsekin yhteydessä oman alueensa poliisilaitokoseen ja selvittää oma-aloitteisesti tapahtunutta. Tämä helpottaisi ja nopeuttaisi tutkintaprosessia myös epäillyn kannalta.