Prisman nimissä liikkuu Facebookissa huijaus

Facebookissa levitetään Prisman nimissä tehtyä Facebook-huijauspäivitystä. Viestissä Prisma kertoo juhlivansa syntymäpäiväänsä lahjoittamalla 1100 euron arvoisia Samsungin QuickDrive-pesukoneita.

Viesti on kirjoitettu hyvällä suomella, kuin yleensä tämäntyyppisissä suomenkielisissä huijauksissa. Viesti ei sisällä mitään epäilyttävää linkkiä verkkosivuille, joka lisää viestin aitouden tuntua. Osallistujia kehotetaan tägäämään, eli merkitsemään ystävä kommenttiin ja jakamaan viesti. ”Voittajiin” otetaan yhteyttä Facebook Messengerillä.

Ilta-Sanomien mukaan, useamman kommentoijan mukaan Messengerissä tulleessa viestissä pyydetään henkilö- ja pankkitietoja. Tämä on aivan uudenlainen tapa kalastella yhteystietoja. Yleensä yhteystietoja kalastellaan verkkosivuilla olevalla lomakkeella. Huijausviesti on lähes 1000 tykkäystä ja viestiä on kommentoitu lähes 3000 kertaa. Joten monella on odotettavissa Messengeriin Prisman nimissä tuleva viesti. Älkää vastatko siihen millään tavalla, vaan poistakaa se Messengeristänne.