Star Wars: The rise of Skywalker

Kuva: Finnkino

Tiedot

Ensi-ilta: 18.12.2019
Genre: Toiminta, Seikkailu, Fantasia, Sci-fi, Star Wars
Ikäraja: 12 (väkivalta, ahdistus)
Kesto: 2 t 21 min
Levittäjä: Walt Disney Studios Motion Pictures AB
Ohjaaja: J.J. Abrams
Pääosissa: Daisy Ridley, Adam Driver, Mark Hamill, Carrie Fisher, John Boyega, Oscar Isaac, Anthony Daniels, Naomi Ackie, Domhnall Gleeson, Richard E. Grant, Lupita Nyong’o, Keri Russell, Joonas Suotamo, Kelly Marie Tran, Billy Dee Williams

Synopsis:
“Lucasfilm ja ohjaaja J.J. Abrams yhdistävät jälleen voimansa ja vievät katsojat eeppiselle matkalle kaukaiseen galaksiin elokuvassa Star Wars: The Rise of Skywalker. Kyseessä on mullistavan Skywalker-saagan jännittävä huipennus, jonka aikana syntyy uusia legendoja, ja edessä on viimeinen taistelu vapaudesta. Star Wars: The Rise of Skywalker saapuu elokuvateattereihin 18. joulukuuta 2019.

HUOM! Elokuva sisältää useita jaksoja, joissa on pitkäkestoista välkkyvää valoa. Tämä saattaa vaikuttaa ihmisiin, joilla on taipumus valoherkkyysepilepsiaan tai muihin valoherkkyyksiin.

Star Wars 9 TRoS on sekava, ennalta-arvattava, mutta upean näköinen “Jedin Paluu” uudemmalle sukupolvelle.

Elokuvan suurimpia ongelmia ovat alussa liian monet samanaikaiset juonet, joiden välillä hypitään jatkuvasti, sekä se, että kaikki mahdolliset juonelle tärkeät asiat jätettiin kertomatta koko trilogian aikana vain sitä varten, että ne voitaisiin oksentaa valkokankaalle hirveää kyytiä trilogian viimeisen elokuvan viimeisen kolmasosan aikana. Disneylle ominaiseen tapaan leffaan tungettiin väkisin mukaan rakkaustarina, jota loppujen lopuksi juoni ei olisi edes välttämättä tarvinnut.

Väkisin vääntäminen jatkui myös elokuvan lopussa, joka oli juustoinen “paha saa aina palkkansa” ja “hyvyys ja rakkaus voittaa”, vaikka niin ei olisi välttämättä tarvinnut tapahtua. Loppu puolella elokuvaa Vastarinnan tilanne näyttää toivottomalta useampaan otteeseen, mutta silti aina jotenkin kummallisesti jostain tulee “plotarmor” jonka ansiosta sankarimme selviääkin kuin ihmeen kaupalla.