Uuden vuoden vastaanottajaiset Kirkkopuistossa

Uusi vuosi 2020 otetaan vastaan kaikille avoimissa tapahtumissa Jyväskylän Kirkkopuiston Paraatiaukiolla tiistaina 31.12.2019. Lapsiperheiden uusivuosi -tapahtuma alkaa klo 17.00 ja uudenvuoden vastaanotto klo 23.30. Tapahtuma aiheuttaa muutoksia joukkoliikenteeseen. Keskustan alueella on ilotulitteiden käyttökielto, mutta Jyväskylän kaupunki järjestää Lutakonaukion rannanpuoleiseen päähän paikan omien rakettien ampumista varten.

Lapsiperheiden uusivuosi -tapahtumassa Mimmi Lehmä ja Varis laulattavat ja leikittävät lapsia ja haastattelevat kaupunginjohtaja Timo Koivistoa lasten kyselytunti -hetkessä klo 17-18 Kirkkopuiston Paraatiaukiolla.

Kuluttajille myytävien ilotulitteiden käyttö on kielletty keskustassa ruutukaava-alueella. Kieltoalue on rajattu seuraavilla kaduilla: Yliopistonkatu – Harjukatu – Tapionkatu – Puutarhakatu – Tourukatu – Heikinkatu – Rantaväylä – Vaasankatu – Hannikaisenkatu – Haarakatu – Seminaarinkatu – Vaasankatu (vastoin alla olevaa grafiikkaa myös Seminaarinmäen ja Rantaväylän välinen alue kuuluu kietoalueeseen).

Jyväskylän kaupunki järjestää Lutakonaukion rannanpuoleiseen päähän paikan omien rakettien ampumista varten. Raketit tulee suunnata turvallisesti. Rakettien ampuminen ei ole valvottua, joten jokaista alueella olevaa kehotetaan muistamaan yleiset turvallisuusohjeet ilotulitteiden käytöstä. Kaupunki ei vastaa mahdollisista vahingoista alueella. Sallittu ilotulitteiden ammunta-aika 31.12. on klo 18.00-02.00.

Kartta: Jyväskylän karttapalvelu
Grafiikka: Julius Muurinen

Paraatiaukion tapahtuma sulkee osan Vapaudenkadusta kello 16.30–1.15. Sulkuaikana paikallisliikenteen Linkki-linja-autot sekä seutuliikenne ohjataan kaupungintalon kohdalla poikkeusreitille. Reittimuutoksen takia pysäkit Kirjasto 1, 2, 5 ja 6 ovat poissa käytöstä tapahtuman ajan, ja lähimmät niitä korvaavat pysäkit ovat Vapaudenkadulla sekä Asemakadulla. Käytöstä tilapäisesti poissa oleville pysäkeillä viedään tiedotteet muutoksista.

Tapahtuma-aikataulu sekä mm. linja-autojen poikkeusreittien tiedot löytyvät täältä.