Bad boys for life

Kuva: Finnkino

Tiedot

Ensi-ilta: 17.1.2020
Genre: Komedia, toiminta
Ikäraja: 16 (väkivalta, ahdistus)
Kesto: 2 t 4 min
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ohjaaja: Adil El Arbi, Bilall Fallah
Pääosissa: Will Smith, Martin Lawrence, Vanessa Hudgens, Alexander Ludwig, Charles Melton, Paola Nunez, Kate Del Castillo, Nicky Jam, Joe Pantoliano

Synopsis:
“Pahat pojat Mike Lowrey (Will Smith) ja Marcus Burnett (Martin Lawrence) lyöttäytyvät yhteen vielä viimeisen kerran odotetussa toimintakomediassa Bad Boys for Life.”

Bad boys for life jatkaa samaa linjaa, kuin kaksi edellistä Bad boys -elokuvaa. Vuosia on kulunut ja kaksikolle on tullut ikää. Marcus on hyväksynyt ikääntymisen hieman paremmin, kuin Mike, joka ei halua myöntää olevansa jo iän päinama vanha sotaratsu. Marcuksesta on tullut isoisä ja “pappaus” alkaa vaikuttaa miehen mieleen. Isoisyyteen ei sovi sellaisen sankaripoliisin rooli, joka kaahaa rosvojen perässä läpi kaupungin asetta heilutellen. Vaikka kaksikko onkin aina hokenut “pahat pojat” -mantraa toisilleen loppuun saakka, alkaa Marcuksesta tuntua, että eläkepäivät ovat hänelle parempi ratkaisu.

Mutta pystyykö 24 vuotta parinsa kanssa rikollisia jahdannut poliisi jäämään kotiin? Siinä, missä Marcuksesta on tullut jo isoisä, on Mike jatkanut huoletonta poikamiehen elämää.

Koko Bad boys -elokuvasarja on genrensä mukaisesti, sanan varsinaisessa merkityksessä toiminakomedia, eikä Bad boys for life tee poikkeusta: Autoilla ajetaan kovaa, ruumiita tulee ja hylsyjä syntyy niin, ettei elokuvasalista meinaa ulos päästä. Elokuva avaa muutamia edellisissä elokuvissa auki jääneitä seikkoja, eikä poissulje myöskään sitä vaihtoehtoa, että uusi Bad boys -sukupolvi voisi olla tulossa…

Elokuva on takuuvarma toimintapläjäys, jossa on reilusti toimintaa siitä pitäville, komeita miehia ja kauniita naisia ja välillä jopa melko roisiksikin yltyvää huumoria. Kyllä tämän elokuvan parissa kaksi tuntia vierähtää ihan mukavasti.