Leipälasagne

Tällä ruoalla ei ole lasagnen kanssa muuta yhtäläisyyttä, kuin samantyylinen valmistustapa.

Tarveaineet 4-6 annokseen:

2 paistovalmista patonkia tai 2 ciabatta-leipää.
400 g jauhelihaa
2 sipulia
4 valkosipulin kynttä
2 purkkia tomaattimurskaa
1 lihaliemikuutio
2 tl basilikaa tai oreganoa
Juustokastike:
4 dl maitoa
1 paketti sulatejuustoa (esim. Koskenlaskija)
100 g emmental-mozzarellaraastetta
mausteeksi paprikajauhetta ja mustapippuria
Päälle reilusti mozzarellaraastetta

Ohje:
1 Kuutio sipuli ja paista se jauhelihan kanssa.
2 Lisää tomaattimurska ja valkosipulit, lihaliemikuutiot ja mausteet.
3 Valmista juustokastike sulattamalla juustot maitoon.
4 Kun juustot ovat sulaneet, lisää mausteet ja sekoita.
5 Viipaloi paistovalmiit patongit tai ciabatta-leivät paksuhkoiksi viipaleiksi.
6 Kasaa lasagne laittamalla vuokaan vuorotellen leipää, jauhelihakastiketta ja juustokastiketta. Leipäkerros tulee alimmaiseksi.
7 Laita pinnalle reilusti mozzarellaraastetta.
10 Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Tarjoiluehdotus:
Tarjoile tomaatti-sipulisalaatin kanssa.