Maapähkinäpasta

Maapähkinävoi on hyvä proteiinin lähde, jossa on terveellisiä kasvirasvoja ja kasviproteiinia. Maapähkinävoita ostaessa kannattaa katsoa, ettei se sisällä lisättyä sokeria, eikä mielellään lisättyä suolaakaan. Maapähkinävoita voi käyttää monella tavalla, vaikka sitä usein käytetäänkin lähinnä leivän päällä. Tässä resepti herkulliseen maapähkinäpastaan.

Tarveaineet 4 annokseen:

6 parsaa
4 kevätsipulia
300 g pastaa
1 rkl suolaa
Kastike
2 dl vettä
1 dl maapähkinävoita

Ohje:
1 Paloittele parsat 3-4 osaan ja silppua kevätsipuli.
2 Laita pastat kiehumaan.
3 Kuullota sipulit ja parsa pannulla.
4 Siirrä sipulit ja parsat sivuun ja lisää pannulle vesi ja maapähkinävoi.
5 Kun kastike on tasaista, lisää sipulit ja parsa joukkoon.
6. Kun pasta on kypsää, kaada vesi pois, mutta ota siitä tilkka talteen.
7 Sekoita kastike pastan joukkoon. Jos kastike näyttää liian paksulta, lisää joukkoon tilkka pastan keitinvettä.

Tarjoiluehdotus:
Tarjoa pasta vaalean leivän, kirsikkatomaattien ja mozzarellajuuston kanssa.