Makkarakebab

Tällä ruoalla on monta nimeä: köyhänkebab, budjettikebab, Suomikebab. Nimen lisäksi ruoalla ei ole kebabin kanssa muuta tekemistä, kuin makkaran valmistustapa.

Tarveiaineet 4 annokseen

1 pkt lenkkimakkaraa
4 pitaleipää
2 prk kermaviiliä
2 sipulia
jääsalaattia
1 kurkku
öljyä paistamiseen
Maustamiseen grillimaustetta, paprikaa, valkosipulijauhetta, mustapippuria ja chiliä.

Ohje:
1 Leikkaa makkarasta veitsellä tai juustohöylällä ohuita kebablastun tyylisiä viipaleita.
2 Kuumenna pannu kuumaksi ja paista makkarasiivut pannulla.
3 Mausta makkarat, makua saa olla reilusti.
4 Lämmitä pitaleivät ja leikkaa ne auki.
5 Tee kermaviilistä kaksi erilaista kastiketta. Laita toiseen valkosipulia, toiseen sinappia, paprikaa ja mustapippuria.
6 Revi salaatti ja suikaloi sipuli ja kurkku.
6 Kokoa kebab. Laita avatun pitaleivän pohjalle ensin sinappista kermaviilikastiketta ja sitten loput täytteet: makkarat, kastiketta, vihannekset, kasvisten päälle valkosipulikermaviiliä.

Tarvoiluehdotus:
Voit tarjota makkarakebabin ranskalaisten kanssa tai koota annoksen iskender kebab -tyylisesti: kuutioi pitaleivät ja paahda niitä hetki pannussa.