Moskovanpata

Italianpadan ja meksikonpadan tuntevat kaikki, mutta tämä pata on jäänyt monelle tuntemattomaksi.

Tarveaineet kuuteen annokseen:

400 g naudan suikaletta
400 g possun suikaletta
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 suola- tai maustekurkkua
2 tl paprikajauhetta
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
ripaus cayennepippuria
3 rkl vehnäjauhoja
1 lihaliemikuutio
1 pkt sinihomejuustoa
1 prk smetanaa

Ohje:
1 Kuutioi sipuli ja maustekurkku pienkiksi kuutioiksi.
2 Paista lihat ja sipuli voi-öljyseoksessa padan pohjalla.
3 Paistamisen loppuvaiheessa lisää joukkoon suola, pippurit ja paprikajauhe.
4 Ripottele vehnäjauhot lihojen joukkoon ja kääntele lihoja, jotta jauhot tarttuvat tasaisesti lihoihin.
5 Lisää pataan vettä sen verran, että lihat juuri ja juuri peittyvät.
6 Lisää joukkoon lihaliemikuutio ja kiehuta pataa hetki.
7 Lisää joukkoon murustettu homejuusto ja smetana.
8 Anna padan hautua miedolla lämmöllä reilu tunti. Voit valmistaa padan myös uunissa (175 asteessa 1,5 tuntia). Käytä ehdottomasti kantta.

Tarjoiluehdotus:
Tarjoile moskovanpata perunoiden tai perunamuusin ja etikkapunajuurten kanssa.