Puolustusvoimien nimissä lähetellään huijausviestejä

Puolustusvoimien nimissä on lähetetty armeijan käyneille huijausviestejä. Valheellisissa viesteissä pyydetään ottamaan passi mukaan ja valmistautumaan matkaamaan Iraniin, Yle uutisoi.

Ylen tietoon asian toi vanhempi, jonka poika aloitti armeijan. Armeijasta juuri päässeille pojan kavereille oli lähetetty puolustusvoimien nimellä tekstiviesti, jossa kehoitetaan saapumaan palvelukseen Lähi-idän tilanteen vuoksi, uutisessa kerrotaan. Mukaan kehoitetaan ottamaan ainoastaan passi. Vanhemman mukaan viestissä kerrotaan, että nuoret sijoitetaan Iraniin, joka on viestin mukaan pyytänyt tätä sotilaallista apua. Viesti on herättänyt pelkoa ja järkytystä monissa nuorissa.

Puolustusvoimien pääesikunnan viestintäosaston tiedotuspäällikkö Max Arhippainen on nähnyt vastaavanlaisen viestin. Arhippainen toteaa, että viestin allekirjoittajana on puolustusvoimien operatiivinen osasto. Tällaista osastoa ei kuitenkaan ole olemassakaan puolustusvoimissa.
– Emme koskaan kutsuisi ketään tekstiviestillä pelvelukseen, Arhippainen sanoo.

Puolustusvoimat eivät tiedä, kuka viestien takana on tai kuinka monelle tällaisia viestejä on lähetetty.