Tekstiviestihuijaus ilmoittaa pakettilähetyksen ongelmasta

Jälleen on liikkeellä tekstiviestihuijaus, jossa tulee linkki. Viestejä on kahden erilaisia. Toisessa viestissä ilmoitettaan, että nimelläsi on paketti odottamassa ja valmiina lähetettäväksi. Viestissä kehoitetaan asettamaan toimituksen päivämäärä ja aika. Mukana tulee linkki osoitteeseen, missä vastaanottajan pitäisi ilmoittaa haluttu päivämäärä.

Toisen tyyppisessä tekstiviestissä ilmoitetaan, että pakettisi on jäänyt tulliin maksamattomien toimitusmaksujen vuoksi. Jälleen mukana tulee linkki, jonka kautta toimitus pitäisi vahvistaa.

Viestit tulevat varteenotettavilta toimijoilta, kuten Postilta ja PostNordilta. Varsinkin siinä tapauksessa, että tiedät, ettet ole tilannut mitään, viestit kannattaa jättää täysin oman arvoonsa, eikä linkkiä kannata avata edes uteliaisuutta. Jos kuitenkin avaat linkin, älä anna avautuvalle sivulle mitään tietoja, mitä se pyytää! Esimerkiksi tullin ongelmatilanteissa tulli lähettää sinulle kotiin laskun, eikä mitään epämääräistä linkkiä tekstiviestillä. Älypuhelimeen voi ladata eri yritysten (Posti, Tulli, PostNord jne.) lähetysten seurantaohjelmia, joiden avulla lähetysten seuranta on helppoa.

Näiden viestien tarkoitus on saada vastaanottajalta haltuun pankki- tai muita maksuvälinetunnuksia ja tyhjentää vastaanottajan tili.