Uusi vuosi, vanhat kujeet

Uudenvuodenaattoilta oli poliisille tavanomaisen kiireinen. Alkuillasta poliisia työllistivät erityisesti kotihälytykset, liikennetehtävät ja rakettien ampumisesta aiheutuneet vahingot sekä häiriöt. Myöhemmin yöllä oli runsaasti erilaista nahinointia sekä tappeluita niin yleisillä kuin yksityisilläkin paikoilla. Ohessa muutama esimerkki yön tehtäväkirjosta:

Poliisi hälytettiin klo 00.19 Yliopistonkadulla sijaitsevaan ravintolaan, jossa n. parikymppisen naisen päälle oli kaadettu juomat. Vaatteiden kastumisen lisäksi naisen kello ja puhelin vaurioituivat. Järjestyksenvalvoja oli puuttunut parikymppisen miesasiakkaan asiattomaan käytökseen, jolloin tämä oli alkanut huitoa järjestyksenvalvojaa kohti, rimpuilemalla estellyt kiinniottoaan ja käynyt toisella kädellä järjestyksenvalvojaa kurkusta kiinni. Poliisipartio kuljetti miehen putkaan rauhoittumaan. Häntä epäillään lievästä pahoinpitelystä ja järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta.

Palanderinkadulla poliisipartio pysäytti klo 03.15 auton tarkastusta varten. Kuljettaja osoittautui ajokiellossa olevaksi ja hänelle suoritettu huumausainepikatesti näytti positiivista. Turvallisuustarkastuksessa kuljettajan hallusta löytyi epäiltyä huumausainetta. Auton kyydissä ollut matkustaja oli auton omistaja ja tiesi kuljettajan olevan ajo-oikeudeton, mutta luovutti silti auton tämän kuljetettavaksi. Kuljettaja käytettiin verikokeessa ja häntä epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkunevuon kuljettamisesta oikeudetta. Matkustajaa epäillään ajokorttirikkomuksesta.

Lähde: Sisä-Suomen poliisi (1.1.2020 klo 07.10)