Windows 7 tuki loppuu tänään – nämä asiat on syytä tietää

WIndows 7 on erittäin suosittu käyttöjärjestelmä. 27.12.2019 27% kaikista tietokoneista oli Windows 7 -käyttöjärjestelmä. Microsoft lopettaa tänään tuen Windows 7 -käyttöjärjestelmälle eikä yhtiö enää julkaise tietoturvapäivityksiä kyseiselle käyttöjärjestelmälle. Päivittämätön käyttöjärjestelmä on altis viruksille ja muille haittaohjelmille. Microsoft suositteleekin päivittämään Windows 7:n Windows 10 -käyttöjärjestelmään.

Jos kotikoneessa on Win7, on käyttö suositeltavaa lopettaa. Yritysten koneille Microsoft tarjoaa laajennettua tukea maksua vastaan. Jos et ole varma, mikä käyttöjäejestelmä sinulla on, näet sen helpommin koneen käynnistyessä. Vaikka Win7 elinkaari päättyykin tänään, ei käyttöjärjestelmä lakkaa toimimasta. Itse käyttöjärjestelmään ei tule enää päivityksiä, muuta esimerkiksi Microsoft Essential -tietoturvaohjelmaan luvataan vielä päivitykset. Microsoft alkaa ajaa alas Windows 7:n palveluja, joten esim. peleistä Internet Backgammon ja Internet Checkers sekä Windows Media Centerin sähköinen ohjelmaopaspalvelu lakkaavat toimimasta.

Tukisivuilaan Microsoft suosittelee Win7 -koneiden käyttäjiä ostamaan uuden koneen. Microsoft perustelee uuden koneen hankkimista sillä, että uudet koneet ovat kevyitä, nopeita ja paremmin optimoituja Windows 10 -käyttöjärjestelmälle. Mutta kuten Windows XP:n kohdalla, myös Win7 käyttöjärjestelmien korvautuminen uusilla olla hidas ja pitkä prosessi: vaikka XP:n tuki loppui jo vuonna 2014, edelleen käytössä on 1,4% koneita, jossa käyttöjärjestelmänä on XP.