Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn

Kuva: SF Studios Finland

Tiedot

Ensi-ilta: 7.2.2020
Genre: Toiminta, seikkailu
Ikäraja: 16 (väkivalta, ahdistus)
Kesto: 1 t 49 min
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ohjaaja: Cathy Yan
Pääosissa: Margot Robbie, Mary Elizabeth Winstead, Ewan McGregor, Jurnee Smollett-Bell, Rosie Perez, Ella Jay Basco, Ali Wong

Synopsis:
“Oletko kuullut kertomusta poliisista, laululinnusta, psykopaatista ja mafiaprinsessasta? Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn on vinkeä tarina, jonka Harley kertoo itse, niin kuin vain Harley voi sen kertoa. Kun Gothamin narsistisuudestaan kuuluisa roisto Roman Sionis ja hänen kiihkomielinen kätyrinsä Zsasz ottavat tähtäimeensä nuoren tytön nimeltä Cass, tämän etsintä panee koko kaupungin mullinmallin. Sen myötä Harleyn, Huntressin, Black Canaryn ja Renee Montoyan polut kohtaavat, ja tuo yllättävä nelikko joutuu yhdistämään voimansa tehdäkseen Romanista selvää.”

Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn on elokuva, jossa sekä tapahtumapaikka että tarinan hahmot ovat tuttuja. Harley Quinn on Gotham Cityn pääpahiksen, Jokerin, tyttöystävä ja ehkäpä koko kaupungin toiseksi pahin sekopää. Tämä leffa on täynnä tyttöenergiaa!

Harleyllä, Huntressilla, Black Canaryllä ja Renee Montoyalla on syynsä vihata miehiä. Harley on porukan epäonnisin tyyppi, joka on ajautunut tilanteeseen, mistä ei ole poispääsyä. Jokerin tyttöystävänä hän on saanut kohdella muita ihmisiä mielensä mukaan, joten matkan varrelle on jäänyt liuta toinen toistaan pahempia vihamiehiä. Tilanne johtaa siihen, että Harley ajautuu jatkuvasti kahnauksiin virkavallan ja vihamiestensä kanssa. Harley ei ole pelkästään sekopää, vaan hän juhlii myös rankasti. Ja humalassa puhuu ohi suunsa…

Elokuvaa katsoessa tulee mieleen, että tällainen kokemusko LSD-trippi on? Ei niinkään, että elokuva olisi jotenkin sekava, vaan se on todella värikäs ja välillä hypätään ikään kuin Harleyn pään sisäänä, jolloin näkymä muuttuu kaleidoskooppimaiseksi mosaiikiksi. Harley tykkää puheutua kimaltaviin, säihkyviin ja värikkäisiin vaatteisiin ja aseetkin ovat kuin maali- tai värijauhetykkejä. Kuvaus on nopeatempoista.

Naisten tarinat on kirjoitettu hyvin. Vaikka Harley, Huntress, Black Canary ja Renee Montoya tulevat täysin erilaisista lähtökohdista, ovat he tietyllä tasolla saaneet osakseen samanlaista kohtelua. Erilaisista lähtökohdistaan huolimatta naisilla on kuitenkin sama vihollinen, Gotham Cityn superpahis Roman Sionis. Mutta myös Harley kuuluu erään vihollislistalle. Naiset kulkevat omia polkujaan, mutta elokuvan edetessä polut yhdistyvät ja vanhat kaunat unohdetaan, onhan vastassa yhteinen vihollinen.

Tämä elokuva kiertyy hyvin löyhästi – lähinnä tapahtumapaikan ja tuttujen nimien muodossa – Batman-elokuviin. Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn on elokuva Harley Quinnista ja hänen sekoiluntäytteisestä elämästään. Leffassa on toimintaa, huumoria ja jossain määrin jopa ihan päätöntä sekoilua, joka on kuitenkin täysin harkittua.