Kääritty lihamureke

Lihamurekkeen voi tehdä myös kääretortun tapaan, jolloin täyte levittyy tasaisesti koko murekkeen sisään.

Tarveaineet murekkeeseen:

800 g jauhelihaa
1 purkki kermaviiliä
2 dl korppujauhoja
1 pss ranskalaista sipulikeittoa
Mausteeksi paprikajauhetta, mustapippuria ja suolaa
Täyte:
100 g juustoraastetta
paahdettua sipulia
pala sinihomejuustoa murustettuna

Ohje:
1 Sekoita kermaviili, korppujauho, sipulikeitto, mausteet ja jauheliha tasaiseksi massaksi.
2 Anna taikinan seistä hetki ja levitä se tasaiseksi levyksi leivinpaperin päälle.
3 Lisää levyn päälle tasainen kerros täytteitä niin, että muutama sentti toisesta päästä jätetään ilman täytettä.
4 Kääri levy rullalle samaan tapaan, kuin kääretorttu, leivinpaperia apuna käyttäen.
5 Sulje murekkeen päät ja sauma kostuteilla käsillä ja laita mureke uunivuokaan saumapuoli alaspäin.
6 Paista mureketta 200 asteessa noin 40 minuuttia.

Tarjoiluehdotus:
Tarjoile mureke kuoriperunasoseen ja höyrytettyjen porkkanoiden kanssa.