Kananmuna mainettaan parempi ruoka-aine

Kananmunaa on pidetty ruoka-aineena, joka nostaa sydänsairauksien riskiä, koska munat sisältää kolesterolia. Uusimman tutkimuksen mukaan kananmuna on terveyden kannalta hyviksi, vaikka niitä söisi joka päivä.

Tutkimuksessa on käytetty 180 000 ihmisen terveystietoja noin 50 eri maasta. Tutkimuksen perusteella kananmuna ei aiheuta veren kolesterolin nousua ja näin ollen ei lisää sydänsairauden riskiä. Edes niillä henkilöillä, jotka olivat nauttineet seitsemän munaa viikossa, ei havaittu sydänsairauksien riskin kohoamista seuranta-aikana.

Tutkimuksessa oli mukana myös ryhmä, joka sairasti jo sydän- ja verisuonitauteja. Tässäkään ryhmässä ei huomattu haittoja kananmunia syöneillä henkilöillä. Tutkimus julkaistiin American Journal of Clinical Nutrition lehdessä. Suomalaisten jo aiemmin tekemä tutkimus päätyi samaan tulokseen. Tutkimustuloksesta uutisoi Ilta-Sanomat.