Oopperakellarin silakat

Nämä kuuluisat silakat ovat kotoisin Ruotsista.

Tarveaineet silakoihin:

1 kg silakkafileitä
2 dl kuohukermaa
suolaa, valkopippuria, tillisilppua
ruisjauhoja
Voita paistamiseen
sitruuna
Kastikkeeseen
2 tl sinappia
2 dl kermaa

Ohje:
1 Kuivaa silakkafileet talouspaperilla.
2 Sekoita kerma, suola, tillisilppu ja valkopippuri.
3 Laita fileet kermaan ja pyörittele niitä siellä ja jätä ne maustumaan kermaan n. kolmeksi tunniksi.
4 Kierittele fileet suolalla maustetussa korppujauhossa.
5 Paista kalat pannulla voissa.
6 Nosta paistetut fileet tarjoiluvadille.
7 Kaada pannulle 2 dl kermaa, sekä kalojen maustekerma ja sekoita joukkoon sinappi.
9 Anna kiehahtaa kasaan ja lisää joukkoon ripaus suolaa ja vähän sitruunaa.

Tarjoiluehdotus:
Koristele silakkavati sitruunalohkoilla ja tarjoa silakat perunasoseen kanssa.