Tomaattinen tonnikalakeitto

Tonnikalasta voi tehdä myös keittoa. Tässä kaksi vaihtoehtoa helppoihin ja nopeisiin keittoihin.

Tarveaineet 4 annokseen:

Perunalla
1 pss (500 g) peruna-sipulisekoitusta
2 tlk tonnikalaa öljyssä
2 pss keittojuureksia
2 tlk tomaattimurskaa
vettä
1 kasvisliemikuutio
mausteeksi mustapippuria ja tarvittaessa suolaa

Nuudelilla
2 pss nuudelia
2 tlk tonnikalaa oljyssä
2 pss herne-maissi-paprikaa
2 tlk tomaattimurskaa
vettä
1 kasvisliemikuutio
mausteeksi mustapippuria ja tarvittaessa suolaa

Ohje:
Perunaversio
1 Laita kaikki ainekset tonnikalaa lukuunottamatta kattilaan.
2 Lisää vettä sen verran, että ainekset peittyvät.
3 Lisää liemikuutio ja anna kiehua.
4 Kun kasvikset ovat kypsiä, lisää joukkoon tonnikala.
5 Anna hautua hetki ja tarjoile.

Nuudeliversio
1 Laita kattilaan kaikki muut aineket, paitsi nuudeli ja tonnikala.
2 Kun keitto on kiehunut hetken, lisää joukkoon murskatut nuudelit.
3 Anna hautua, kunnes nuudelit ovat lähes kypsiä.
4 Lisää tonnikalta ja anna hetki hautua.

Tarjoiluehdotus:
Tarjoile keitto rieskan tai tumman leivän kanssa. Annoksen päälle voi ripotella hakattua persiljaa.