Karanteeniin määrätyille tarkka ohjeistus

Kuva offthelefteye Pixabaystä

Jyväskylän kaupunki on eilen julkaissut tarkan ohjeistuksen karanteenin tai eristyksen ajalle. Karanteeni on tartuntatautilain mukainen toimenpide, jolla voidaan hillitä tartuntatautien leviämistä. Karanteenilla tarkoitetaan terveen henkilön liikkumisvapauden rajoittamista, sillä osa infektiosairauksista voi tarttua jo ennen varsinaisten oireiden puhkeamista.  Karanteenilla estetään mahdollisen tartunnan leviäminen muihin henkilöihin, ohjeistuksen alussa kerrotaan.

Neuvot ovat varsin selkeät: pysy kotona, äläkä kutsu vieraita kylään. Toisin sanoen, mikäli sinut on määrätty karanteeniin tai eristykseen, et voi mennä kauppaan, kouluun, töihin tai tavata ystäviä. Ulkoilla voit, mutta silloinkin on hyvä pitää kahden (2) metrin “turvaväli” kanssaulkoilijoihin. Lisäksi ohjeessa muistutetaan jälleen kerran siitä, miten yskiä ja aivastaa oikein sekä käsienpesun merkityksestä taudin leviämisen hillitsemisessä.

Karanteenissa olevia kaupunki opastaa arkisin kello 8-16 numerossa 014 266 0550. Muina aikoina apua saa sosiaalipäivystyksestä, puh. 014 266 0149.

Ajankohtaista tietoa koronaviruksesta (Jyväskylän kaupunki)
Jos epäilet koronavirustartuntaa (Keski-Suomen sairaanhoitopiiri)
Ajankohtaista koronaviruksesta COVID-19 (Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL)

Lue myös: Kaupunki tiivistää varotoimia väestön suojaamiseksi koronatartunnalta

Lisätty linkki kaupungin tiivistämiin varotoimiin 13.3. klo 10.12.