Kasvisgratiini ja broilerin koipia

Tämä ruoka sopii oikein hyvin tähän tilanteeseen. Ainekset säilyvät hyvin ja värikkäänä ruokana kohentaa mukavasti arkea.

Tarveaineet 4 hengelle:

1 kg kasviksia (parsakaali, kukkakaali, sipuli, nauris, punajuuri ja porkkana)
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa
2 prk ruokakermaa
150g juustoraastetta
4 broilerin koipireittä.
1 tl Curry
1 tl paprikajauhetta
0,5 tl valkopippuria
0,5 sitruunan mehu
0,5 sitruunan viipaleet

Ohje:
1 Kuori ja palottele vihannekset uunivuokaan.
2 Laita sekaan mausteet ja hiven juustoraastetta. Sekoita mausteet tasaisesti kasvisten sekaan
3 Kaada ruokakerma sekaan tasaisesti ja levitä juustoraaste tasaiseksi kasvisten päälle.
4 Kypsennä gratiinia uunissa 225 asteessa noin 40 minuuttia.
5 Purista mehu ja sekoita mausteet mehuun. Sivele mausteliemi koipiin ja aseta sitruunaviipaleet koipien alle folioidulle uunipellille.
6 Voit kypsentää koipireidet samaan aikaan gratiinin kanssa.
laita gratiinivuoka uunipellille ha tee koiville foliosta oma paistoalusta pellille. Paista koipia noin vartti ja peitä broilerit sen jälkeen foliolla. Paista vielä 25 minuuttia.

Tarjoiluehdotus:
Tarjoile boileri ja kasvisgratiini mustaherukkahyytelön kanssa.