Kasvislasagne

Kuva RitaE Pixabaystä

Kasvislasagne ei maultaan juurikaan eroa lasagnesta, jossa on käytetty jauhelihaa.

2,5 dl tummaa soijarouhetta
5 dl vettä
1 pss juuressuikaleita
1-2 isoa sipulia
2-3 valkosipulin kynttä
1 prk ruokakermaa
2 tlk  tomaattimurskaa
1 kpl kasvisliemikuutio
1 rkl tomaattisosetta
2 tl oreganoa
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
200 g juustoraastetta
9-12 lasagnelevyä

Ohje
1 Kaada kuumalle pannulle liraus öljyä ja soijarouhe.
2 Kaada joukkoon vesi ja lisää liemikuutio.
3 Keitä soijarouhetta, kunnes vesi on haihtunut pois.
4 Pilko soijan joukkoon sipulit ja valkosipulit, sekä juuressuikaleet. Kuullota niitä hetki.
5 Lisää tomaattimurska, kerma ja mausteet.
6 Anna hautua noin 5 minuuttia ja kasaa lasagne vuokaan.
7 Laita vuoan pohjalle kastiketta ja vähän juustoraastetta. Lisää lasagnelevyt vasta juustoraasteen päälle. Jatka lasagnen kasaamista samalla tavoin 3-4 kerrosta, mutta älä laita levyjä enää päällimmäiseen kerrokseen, vaan lisää kastikkeen päälle runsaasti juustoraastetta
8 Paista lasagnea 200 asteessa noin 40 minuuttia.

Tarjoile lasagne salaatin ja vaalean leivän kanssa.